Partille kommun finns på Facebook, Instagram, Linkedin, MyNewsdesk, Twitter och YouTube. Mest aktiva är vi på Facebook, Twitter och Instagram. Vi har både kommunövergripande sidor och sidor för olika verksamheter. Välkommen att följa och kontakta oss!

Facebook

Här kommunicerar vi främst med alla Partillebor. Vi ger snabba, nyttiga, viktiga eller roliga nyheter och håller kontakten med invånarna. Förutom kommunens övergripande sida finns sidor för till exempel Partille Arena, Partille Gymnasium, Partille Näringsliv, Partille Kulturum, Jonsereds Trädgårdar, Senior i Partille och Vägledningsenheten. Partille på Facebook.

Instagram

Här delar vi med oss av bilder på Partille i alla möjliga vinklar och väder. Förutom kommunens konto har även Partille Gymnasium och Jonsereds Trädgårdar konton på Instagram. Partille på Instagram.

Linkedin

Här kan du ta del av Partille kommun som arbetsgivare. Stora och små nyheter blandas med rekrytering. Partille på Linkedin.

Mynewsdesk

Här kan du läsa våra senaste pressmeddelanden, hålla koll på våra flöden i sociala medier, ladda ner pressbilder, hitta vår evenemangskalender och mycket mera. Partille på MyNewsdesk.

Twitter

Följ det som händer i Partille - här lyfter vi fram sådant som är intressant för såväl invånarna som medierna och övriga omvärlden. Partille på Twitter.

YouTube

Här kan du kolla på filmer från kommunen. Missa inte att få koll på hur Partille växer. Partille på YouTube. Äldre videomaterial finns även på Vimeo.

Vårt förhållningssätt i sociala medier

Mest aktiva där vi når flest

Vi har valt att satsa på de kanaler där vi når flest medborgare och andra intressenter och av den anledningen är Facebook en central kanal för kommunikation. Facebook är en kanal där många kommuninvånare redan finns och känner sig bekväma. Vår ambition är att ha en Facebooksida som ligger i framkant med relevanta inlägg och diskussioner som sprider kunskap och engagemang. Vi vill ge god service till dig som bor i kommunen och till andra som är intresserade av vad som händer här. Då vår huvudkanal för information är vår webbplats partille.se hänvisar vi ofta till den. Kommunen är också aktiv på Twitter, Instagram, Mynewsdesk och Vimeo. Vi tillämpar samma förhållningssätt för samtliga våra sidor i sociala medier.

Dela gärna våra inlägg

Vi tar tacksamt emot din hjälp att sprida informationen vidare på alla sätt du kan – särskilt under en kris.

Vi ger snabba svar

Vi svarar gärna på frågor. Sidan bevakas vardagar, klockan 8-16.30.  Inom två arbetsdagar ska du ha fått svar från oss, vanligen går det mycket fortare än så. 

Kommentarer och inlägg kan diarieföras

Tänk på att det som skrivs här är en allmän handling och kan hanteras som en sådan. Posta inte information som rör en enskild person eller andra känsliga ärenden. 

Rätt väg för formella ärenden

Skicka ärenden som ska hanteras formellt av kommunen till kommunens officiella brevlåda, e-post: partille.kommun@partille.se. Eller postadress: Partille kommun, Gamla Kronvägen 34, 433 82 Partille  

Om ditt ärende gäller en felanmälan är det smidigaste att göra anmälan via vår sida för detta: www.partille.se/felanmalan

Framför gärna dina synpunkter

Synpunkter, både positiv och konstruktiv kritik, välkomnas. Kontakta oss gärna på Facebook och Twitter, via brev eller direkt till Partille kundcenter på 031-792 10 00 eller via e-post kundcenter@partille.se

Inlägg som plockas bort

Kränkande inlägg, grovt språk, förtal, hot, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden, trakasserier och andra angrepp tas bort från våra sidor i sociala medier.  Det gör också olovliga våldsskildringar eller pornografi, uppmaningar till brott och upphovsrättsskyddat material. Vad som sorteras under dessa kategorier är redaktionens uppgift att avgöra. Vi raderar också uppgifter som skyddas av sekretess.

Kommersiell reklam för produkter och företag samt spam och upprepade inlägg plockar vi också bort. Detsamma gäller äskande av pengar eller insamlingar som inte sker i kommunens regi. Sidan är inte en anslagstavla för föreningar och företag i kommunen. Det är inte heller ett forum för politiska diskussioner. Vill du skapa debatt finns andra forum för det. Diskussioner i frågor som inte alls rör Partille kommuns verksamhet kan också komma att tas bort.

Koll på bilder och filmer

Posta gärna bilder och filmklipp på vår Facebooksida, men tänk på upphovsrätten och att du måste fråga de som finns med om det är okej först. När det gäller barn under 15 år ska du ha vårdnadshavarens godkännande.
Om du hittar en bild eller filmklipp på dig själv på vår sida som du vill att vi tar bort, så hör du av dig på kommunikation@partille.se så tar vi bort inlägget. Du kan också använda Facebooks egen funktion för detta, klicka då på "anmäl" som finns vid varje inlägg.