För att fakturera din vattenförbrukning rätt, behöver vi din hjälp att läsa av din mätare. Skicka in din mätarställning via vår e-tjänst partille.se/vattenavlasning. Kan du inte göra din registrering via digitalt senast den 18 mars 2019 så kommer det ett avläsningskort till dig med posten i april.

Läs av minst en gång per år

I fastigheter som är anslutna till Partilles kommunala vatten- och avloppsnät finns vattenmätare som mäter vattenförbrukningen. Baserat på mätarens ställning räknas din årliga brukningsavgift för vatten och avlopp ut. Avläsning och registrering ska ske minst en gång per år via vår e-tjänst – partille.se/vattenavlasning.

Vilka kan använda e-tjänsten?

 • Privatpersoner med ett vattenabonnemang.
 • Personer med fullmakt från bostadsrättsförening eller företag att registrera vattenmätarställning – förutsatt att personen inte själv äger en fastighet i Partille med ett vattenabonnemang. Använd vår e-tjänst för att fylla i och skicka in fullmakten: partille.se/fullmakt

Så här läser du mätarställningen

 1. Gå till webbadressen partille.se/vattenavlasning
 2. Logga in med ditt personnummer (12 siffror) och din e-legitimation.
 3. Välj det abonnemang som du ska registrera mätarställning för. Som privatperson har du oftast bara ett abonnemang.
 4. Kontrollera att angivet mätarnummer stämmer. Det hittar du på insidan av locket på din vattenmätare.
 5. Skriv din mätarställning i angiven ruta genom att fylla i siffrorna från mätarens räkneverk. Uteslut inledande nollor.
 6. Ange det datum då du läste av din vattenmätare.
 7. Tryck på ”Granska” för att kontrollera att dina uppgifter stämmer.
 8. Om uppgifterna är korrekta tryck på ”Slutför”
 9. Du får nu en kvittens på att dina uppgifter är inskickade.

Använt mer eller mindre vatten än vanligt?

Om du har använt mer eller mindre vatten än förväntat kan du få problem med att registrera din avläsning. Kontakta i så fall Partille kundcenter.

Registrera mätarställning manuellt

Kan du inte göra din registrering via datorn senast den 18 mars så kommer det ett avläsningskort till dig med posten i april. Du fyller i kortet med din vattenmätarställning och skickar tillbaka kortet till oss senast den 25 april 2019.