Här hittar du information om Skola24 och hur du använder systemet som vårdnadshavare. Utbildningsförvaltningen i Partille kommun använder Skola24 som system för närvaro- och frånvarohantering samt för schemaläggning i förskola, skola och fritidshem. I Skola24 görs även ledighetsansökan för elever i skolan. Friskolor i Partille omfattas dock inte av Skola24, utan har egna system.

Vad är Skola24?

Skola24 är ett system som vårdnadshavare och verksamheterna använder för närvaro- och frånvarohantering, schemahantering och ledighetsansökningar.

Från höstterminen 2019 används Skola24 i förskola, fritidshem, grundskola och gymnasieskola i Partille. Så småningom kommer systemet även att införas i grund- och gymnasiesärskola.

Hur använder jag Skola24?

Förskola

Som vårdnadshavare använder du Skola24 för att frånvaoanmäla, registrera schema, registrera hämtare samt hantera lovschema. Frånvaroanmälan ska göras i Skola 24 samt att vårdnadshavare ringer till förskolan och meddelar detta. Förskolan har ett behov av den personliga kontakten med vårdnadshavare för att få information om vilken sjukdom det rör sig om och om förskolan behöver vidta några åtgärder i samband med det.

 Du hittar kontaktuppgifter till respektive förskola via deras webbplatser.

Fritidshem

Som vårdnadshavare använder du Skola24 för att anmäla frånvaro, registrera schema, registrera hämtare samt hantera lovschema.

Grundskola och gymnasieskola

Som vårdnadshavare använder du Skola 24 för att anmäla frånvaro av barn heldag eller del av dag och ansöker om ledighet.

Vid frånvaroanmälan via telefonsvarare eller app kommer du som vårdnadshavare få en bekräftelse på din anmälan när lärarna registrerar den första lektionen för dagen i Skola24. Du kommer även få en bekräftelse från Skola24 om ditt barn har en oanmäld frånvaro eller sen ankomst. Du får endast en bekräftelse per dag. Vill du veta hur hela dagens närvaro/frånvaro registreras loggar du in i Skola24 på webben för att ta del av dagens registreringar.

Så här når du Skola24

I Partille når du just nu Skola24 via e-tjänst och telefontjänst. 

 • E-tjänsten har full funktionalitet och låter dig som vårdnadshavare göra allt du behöver. Logga in mot e-tjänsten här.
 • Via telefontjänsten kan du enbart frånvaroanmäla ditt barn till skola och fritidshem heldag.
 • I mobilappen kommer du att kunna du frånvaroanmäla ditt barn till skola och fritidshem heldag eller del av dag (ladda ner för iPhone eller Android). Observera dock att appen inte går att använda för förskola. Läs gärna instruktionerna för hur du kommer igång med mobilappen.

Hur loggar jag in på Skola24?

Du loggar in på e-tjänsten och mobilappen för Skola24 med ditt BankID.

Saknar du BankID?

Registrera frånvaro i Skola24 via telefon

Om du saknar BankID eller av någon annan anledning inte kan använda dig av mobilappen eller e-tjänsten, går det att att ringa in din frånvaroanmälan via telefontjänsten. Om du gör frånvaroanmälan innan klockan 12 registreras den för samma dag, om du gör den efter klockan 12 registreras den för kommande dag.

Observera att telefonnumren endast gäller för frånvaroanmälan i fritidshem, grundskola och gymnasieskola. För frånvaroanmälan i förskolan kontaktas respektive förskola direkt. Du hittar kontaktuppgifter till respektive förskola via deras webbplatser.

Frånvaroanmälan via telefon är tillgänglig dygnet runt och går att nå via följande telefonnummer och språk:

 • Albanska: 08-693 82 61
 • Arabiska: 08-693 82 62
 • Engelska: 08-693 82 63
 • Pashto: 08-693 82 64
 • Somaliska: 08-693 82 65
 • Svenska: 08-693 82 60

Registrera schema till förskola och fritidshem via blankett

Om du saknar BankID går det att ladda ner och fylla i en blankett för att ändra schema till förskola och fritidshem

Fördelar med Skola24

 • Ett och samma system från förskola till gymnasiet
 • Tillgång till ditt barns schema, möjlighet att anmäla frånvaro och se eventuell oanmäld frånvaro, exempelvis sen ankomst
 • Lätt att registrera ditt barns vistelsetider och eller schema, göra tillfälliga ändringar i schemat eller att lägga in planerad ledighet för ditt barn på förskola och eller fritidshemmet
 • Digital ledighetsansökan förenklar proceduren när du vill söka ledighet för ditt barn
 • Ett användarvänligt system