Du som sökt estetiskt program musik blir kallad till ett antagningsprov. Syftet med provet är att vi skall få en så bra bild som möjligt av vilken nivå du ligger på musikaliskt. Våra sökningsdagar brukar vara väldigt trevliga och bjuda på mycket musik och mycket skratt tillsammans med lärare, elever och artistmentorer.

Sökningsdagen till estetiskt program musik är uppdelad i fyra delar - spelprov i grupp, egenvald låt, gehörsprov och personligt samtal. En sökningsdag kan vara förenad med viss anspänning. Vi har förståelse för att man kan bli nervös när man skall spela inför främmande människor. Vi gör allt för att momenten skall ske i så avslappnad och välkomnande miljö som möjligt. Du kan se fram emot en trevlig dag. Utöver sökningsmomenten passar vi på att vara en stund i vår fina studio och visar hur det ser ut och vad vi brukar göra där.

Vi bjuder på lunch i vår skolrestaurang.

Spelprov i grupp

Du väljer en av de låtar vi presenterar till höger här på hemsidan att förbereda på ditt huvudinstrument. Har du sång som huvudinstrument förväntar vi oss inte att du spelar ett instrument i det här momentet. Låten kommer att framföras tillsammans med en ensemble bestående av musiklärare, musiker och andra sökande. Vi lägger fokus på samspel och inte på teknisk skicklighet.

Egenvald låt

I det här momentet väljer du själv vilken låt du vill spela eller sjunga. Om du har sång som huvudinstrument och önskar ackompanjemang ser vi gärna att du skickar noter eller en låtskiss till oss i förväg så att du får den hjälp du behöver. Du har i detta moment möjlighet att visa upp övriga instrument du spelar. Kan du ett grundkomp på trummor eller några ackord på gitarren visar du det här. I detta delprov kommer också en oförberedd del att ingå som vi presenterar på plats.

Gehörsprov

Att göra gehörsprovet är obligatoriskt för alla som söker estetiskt program musik. Syftet med provet är att ge oss en bild av vilken nivå du ligger på. Poängen för provet läggs ihop med dina sökningspoäng och utgör grunden för din ansökan. Provet är skriftligt och görs i grupp med övriga sökande.

Personligt samtal

Vi vill gärna sitta ner och prata med dig i lugn och ro om dina tankar och förväntningar kring din tid som gymnasieelev. Är det någonting särskilt du tycker att vi behöver veta är det ett bra tillfälle att ta upp det nu. Samtalet brukar ta 10-15 minuter.