Ansökningsperioden för sommarjobb i Partille kommun är stängd för i år. Du som sökt väntas få besked tidigast vecka 18. Du kan fortfarande söka till Ung sommarföretagare där du får hjälp med att utveckla en affärsidé för att sedan starta eget företag i sommar.

Även i år arrangerar kommunen sommarjobb för ungdomar mellan 15 och 19 år som är folkbokförda i Partille. Ansökan är öppen till den 1 april.

Det kommer att finnas jobb inom äldreomsorg, städ/vaktmästeri, gräsklippning, parkarbete, IT-information, lägerverksamhet, fotbollsledare, musikunderhållning samt barnomsorg. Jobben tillsätts genom lottning där de som tidigare inte har haft ett sommarjobb prioriteras.

Olika arbetsuppgifter

Som sommarjobbare ersätter du inte ordinarie personal. Tanken är att arbetsplatsen med din hjälp ska kunna göra det lilla extra som inte hinns med annars. De flesta arbetsplatserna finns inom äldreomsorg, städ, gräsklippning, barnomsorg, lägerverksamhet och parkarbete. Arbetsuppgifterna kan variera mycket från plats till plats. Om du till exempel får arbete på en förskola kan dina arbetsuppgifter både bestå av att arbeta i barngrupp samt att städa. Ska du vara fotbollstränare kan städning och materialvård ingå i arbetsuppgifterna. Inom äldreomsorg kan du få hjälpa de äldre med enklare uppgifter.

Arbetstider

Sommarjobben delas in i tre perioder mellan 17 juni och 16 augusti. Du kan få anställning under en av perioderna. Vanligtvis arbetar du sex timmar/dag under tre veckor.

  • Period 1: vecka 25 – 27, måndag – fredag, 17 juni – 5 juli
  • Period 2: vecka 28– 30, måndag – fredag, 8 juli – 26 juli
  • Period 3: vecka 31 – 33, måndag – fredag, 29 juli – 16 augusti

Ansökning och besked

Läs noga igenom dokumentet Frågor och om sommarjobb innan du ansöker. Via det här anmälningsformuläret lämnar du sedan din ansökan. Besked om du har fått ett sommarjobb får du tidigast vecka 18.

Hård konkurrens

Det är många som söker sommarjobb varje år och långt ifrån alla får ett sommarjobb i kommunen. Vi uppmanar därför alla att även kolla med privata företag, föreningar och personliga kontakter om de har behov av förstärkning under sommaren.

Om du är sugen på att själv vara din egen chef under sommaren så kan du även ansöka till Ung sommarföretagare där du startar upp ett eget företag under handledning. Mer information om Ung sommarföretagare hittar du här.